Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

Om webbplatsen

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Hässleholms kommuns webbplats är en viktig kanal för kommunens information och service. Den underlättar kommunikationen mellan kommunens medborgare, tjänstemän och förtroendevalda och skapar förutsättningar för kvalitet och effektivitet i vår kommunala verksamhet.

Vi rekommenderar dig att använda senaste versionen av din webbläsare. Har du en äldre version kan det vara svårt att utnyttja funktionerna vi erbjuder på vår webbplats.

En webbplats för alla

Syftet med webbplatsen är att göra vardagen enklare för dig som besökare. Den ger möjlighet att hitta informationen du söker och utföra dina ärenden på de tider som passar dig och att kontakta oss på kommunen. Vi anstränger oss hela tiden för att göra vår service smartare och öppnare på hassleholm.se.


Tillgänglighetsanpassning

Vid en dator kan du lätt anpassa teckenstorlek på sidorna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. Du kan också använda ctrl-tangenten tillsammans med + eller -. På en Mac använder du cmd-tangenten tillsammans med + eller -.


Vi försöker också göra anpassningar för att du som använder talsyntes ska få en fungerande webbplats. Detta arbete pågår ständigt. Alla bilder och länkar har tydliga ALT-texter, alternativtexter.


För tillfället har vi inte möjlighet att erbjuda översättningar av hassleholm.se till teckenspråk, men om du behöver få information på teckenspråk är du välkommen att kontakta oss på vår hemsida under kontakt. Du kan också kontakta regionens tolkservice på telefon 044‑13 47 30.


Lyssnafunktionen ReadSpeaker

På Hässleholms kommuns nya webbplats använder vi text-till-tal-tjänsten ReadSpeaker. Det är en tjänst som läser upp texten för dig som tycker det är svårt att läsa text på sidorna. Med uppläst text kan det bli lättare att förstå innehållet och webbplatsen blir även mer tillgänglig och trevligare att besöka.


Här kan du läsa om hur lyssnafunktionen ReadSpeaker fungerar.


Översättning

På hassleholm.se har vi valt att använda Googles översättningsfunktion, Google translate. Googles funktion översätter hela webbplatsen till valfritt språk på några sekunder. Översättningen görs av en maskin vilket betyder att man aldrig kan förvänta sig en översättning som är korrekt till hundra procent. 


Hässleholms kommun ansvarar inte för eventuella felaktigheter i översättning som utförts av en utomstående part. Endast den svenska texten är att betrakta som kommunens officiella text. Denna översättningsmöjlighet ska betraktas som en hjälp och service för besökare som inte behärskar svenska språket.


Dela information

Med hjälp av delningslänkarna längst ner på sidan kan du enkelt dela med dig av och tipsa dina vänner om information, nyheter och tjänster från hassleholm.se. För att dela med dig krävs det att du har ett konto hos den webbplats du delar informationen till.


Om du vill länka till hassleholm.se ber vi dig att öppna webbplatsen i eget fönster och inte inom några ramar. Länka inte genom att göra Hässleholms kommuns logotyp klickbar. På så sätt undviker vi tveksamheter om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken är placerad.


Tyck till på webbplatsen

På nya hassleholm.se är det mycket lättare för dig att kommunicera, tycka till och påverka vårt arbete. Har du synpunkter eller förslag på hur vi förbättrar webbplatsen eller sidan du läser? Längst upp vid bildspelet hittar du en knapp där du har möjlighet att tycka till om webbplatsen.


På varje sida under Kontakt hittar du även kontaktuppgifter till sidansvarig som du kan rapportera felaktigheter till. Längst ner i sidfoten kan du lämna dina åsikter, men också felanmäla, ställa en fråga eller lämna dina synpunkter på kommunen.


Här kan du berätta för oss vad du tycker om webbplatsen


Hitta på webbplatsen

För att hitta det du söker navigerar du med hjälp av våra ämnesområden i sidhuvudet och på vänstersidan. Du hittar även snabblänkar med populära sidor under navigeringslisten Hitta direkt under bildspelet på startsidan. Överst på sidan hittar du en webbplatskarta och en A-Ö-lista som ger dig överblick av vad webbplatsen innehåller.


Sökmotorn bättre

På den nya webbplatsen hittar du också en modernare sökfunktion som gör det lättare för dig att hitta rätt information. När du söker i sökrutan får du sökordsförslag och en uppdelning av sökträffar på flera sidor. Sökmotorn uppdateras kontinuerligt och så fort vi har publicerat en sida kan du söka efter den. Sökresultatet ser du under sökfältet. För varje träff ditt sök får presenteras som standard en ikon, sammanfattning, senast ändrad och storlek. Sökordet du har valt markeras med fet stil i dina sökträffar som sorteras efter poäng och relevans.


Responsiv design

Hassleholm.se har en responsiv, följsam, design. Du ser exakt samma webbplats och innehåll. Skillnaden är att designen ser annorlunda ut om du använder en dator, mobil eller pekplatta. Till exempel hittar du menyer längst upp till vänster i mobilen medan du hittar dem till vänster i din dator.


Teknisk information

Vi publicerar aktuell information för hassleholm.se i webbplattformen SiteVisionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vår webbplats är formgiven i samarbete med Bouvetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hassleholm.se ser du allra bäst i en modern webbläsare som har stöd för moderna standarder. Äldre webbläsare visar samma innehåll på sidan, men designen kan visas annorlunda.


Dokument

Alla dokument på webbplatsen hittar du som PDF-filer. Du behöver Adobe Reader för att kunna öppna och läsa dessa dokument. Adobe Reader är helt gratis och du laddar enkelt ner det på Adobes hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakta kommunen

Vill du komma i kontakt med Hässleholms kommun hittar du kontaktuppgifter till vår växel längst ned på varje sida i sidfoten.

Sidan uppdaterades 2018-08-15